Tutkimukset on käyty läpi eikä ainakaan mitään rakenteellista vikaa ole löytynyt kuopuksen sydämestä.

Jännitin koko tutkimuksen ajan niin että kun helpottava uutinen lopulta tuli, se oli melkein kuin tunnelma olisi lässähtänyt. Tässäkö se oli, ei enempää dramatiikkaa? Kun odottaa pahinta, yksinkertainen vapautus ei iske heti läpi tajunnan. Vielä on käymättä erikoislääkärin tarkastus mutten enää pelkää pahinta.

Tämmöinen osui silmääni. En tiedä pitäisikö itkeä vaiko nauraa. Onko suomalaisilta häviämässä järjen hivenkin? Luulemmeko me tosiaan elävämme Kauniiden ja rohkeiden maailmassa? Miksi ihmeessä syyttäjä ylipäätään lähtee syyttämään näissä tapauksissa joissa ainoa motiivi oikeusjutulle on paskantärkeiden Virtasten huoli Maija-Petterin henkisestä hyvinvoinnista kun pikku punaniska ei saakaan kaikkea mitä haluaa?

Tietysti selkeisiin väärinkäytöksiin pitää puuttua, mutta meno alkaa olla jo naurettavaa. Opettajalla on oikeus poistaa luokasta oppilas joka häiriköi, ja kiinni pitäminen ei todellakaan ole pahoinpitelyä, ei ainakaan normaalin ihmisen oikeustajun mukaan. Pahoinpitely tarkoittaisi aktiivista lyömistä. Jos opettaja taluttaa oppilaan väkisin ulos tai pitää oppilasta paikoillaan, on täysin oppilaan oma vika jos hän reuhtoo niin että tulee mustelmia.

Nykyään näyttää olevan Suomessakin kovasti muotia etsiä syyllistä aina jostain muualta, oma vastuu on hävinnyt ja junttieinarit luulevat että täälläkin voi jenkkityyliin nostaa kanteen jos kaataa kuuma kahvia munilleen.

Mutta hei, ei meidän Elovena-Ristoa saa estää toteuttamasta itseään eli hakkaamasta naapurin Vihtoria. Sehän on yksityisyyden ja yksilönvapauden loukkaus.

Miten näille pullamössöille saisi taottua sen päähän että yhteiskuntaan kuuluu myös vastuu omista tekemisistään sekä vastuu muista ihmisistä. Oma napa kun ei ole mikään mitta jolla maailmaa tarkastellaan.